16th European Gliding Championships.

16th European Gliding Championships. Kaunas Lithuania. 31.7.-14.8.2011. Finnish team.

perjantai 19. elokuuta 2011

Summasummarum

Kukkanen ja kiitokset tämän blogin lukijoille joukkueen edesottamusten tiivistä seuraamisesta, myötäelämisestä ja onnitteluista.   

15 metrin luokka.

Tulos oli erinomainen. Markku otti paikkansa lajin huipulla. Kuudennen päivän kaksoisvoitto oli ainutlaatuinen saavutus suomalaisittain. 
Markku Kuusisto.
Viides sija kokonaiskilpailussa 15m:n luokassa.
FAI diplomi
Päivävoitto ja yksi toinen sija päivätasolla.

Kuvaavaa on, että lajin kiistaton "toteemi", Hans- Werner Grosse, otti yhteyttä kesken kilpailujen kotoaan Saksasta. Halusi Markun puhelinnumeron. Oli seurannut trackejä ja ihastunut lentotyyliin, kykyyn lukea keliä ja tehdä omia reittivalintoja. Halusi antaa kannustavat kommentit suoraan asianosaiselle.

Suoraa palautetta tuli joukkuenjohtajalle molemmista kanssakilpailijoiltakin. Mikään ei ole niin asiantuntevaa, kuin kanssakilpailijoiden arviot. Ei ollut yksi eikä kaksi kertaa, kun joku lajin huippu tuli kertomaan suoraan koneesta päästyään, että Markku tai Tapio osaa lentää. 

Tapio Tourula
11. sija 15m:n luokan kokonaisijoituksissa.
Toinen sija päiväsijoituksissa.
Tapio oli ehkä hieman pettynyt tulokseensa. Lyhyeksi jäänyt loppuliuku arvatenkin harmittaa. 50 metriä jäi puuttumaan. Kuuluu lajin luonteeseen. Paikka lajin huippujen joukossa on vakiintunut.

18m:n luokka.

Ensimmäisen päivän "räpsähdys" jäi varmasti kalvamaan ja kantoi koko kilpailujen ajan. Suoritus hajosi. Päivän nollaus. Huonon ja hyvän. Se on avainsana turnauslajissa. Yksi erinomainen suoritus: Maran toinen päiväsija. Muuten sijoitukset ja lopputulos aivan muuta kuin Eki ja Mara itseltään odottivat ehkä yleisökin.

Uskoisin, että molemmat kokeneina ja aikaisemmin ansioituneina kilpailijoina ottavat itse kantaa asiaan pulinajaksolla tai viimeistään Vierumäellä perinteisessä maajoukkueen palautetilaisuudessa syksyllä. Siellä on vuosien varrella muokkaantunut hiljaista tietoa lajinomaisista toimintatavoista tavalla, jota ei voi muualta saada. Jopa päivän oikeista nollaustavoista pitkässä turnauslajissa, jossa rasitus sekä henkisellä, että fyysisellä puolella kasaantuu.

Heitän tältä osin pallon maajoukkuen kapteenille Antille (Lehto).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti